Lo Closo

Spaanse Pyreneeën: Wandelen bij Lo Closo

dorpje in de bergen
Bergwandelen: soms een dorpje
avondwandeling vanaf de camping
Ochtendwandeling in de gletscherkom bij Lo Closo

Lo Closo is een prima uitvalsbasis voor bergwandelingen, van wandelingetjes in de buurt, dagtochten en huttentochten tot topbeklimmingen. Wij hebben voorstellen voor 20 verschillende wandelingen, 13 huttentochten en 10 topbeklimmingen opgenomen. Al deze beschrijvingen kun je als PDF downloaden en grotendeels via links de bijbehorende GPS-tracks vinden.

Wandelen vanaf Lo Closo

In de directe omgeving van Berrós Jussà kun je wandelingen maken van een paar uur tot een hele dag over de rotsachtige hellingen met weitjes, bomen en struiken tussen 1000 en 2000 m. Op deze wandelingen kom je oude dorpjes tegen en ruines van zomerstallen op de bergweiden. Er loopt wat vee en rond de toppen zie je regelmatig vale gieren, lammergieren en steenarenden zweven. De meeste wandelingen zijn netjes uitgezet en met bordjes, gekleurde stippen of steenmannetjes bewegwijzerd. Andere komen op ruiger terrein met diepe beekdalen en steile rotskammetjes en vereisen wat meer oplettendheid en improvisatietalent.

Zie de rubrieken

 • Korte wandelingen vanuit LoCloso en
 • Dagwandelingen vanuit Lo Closo

 • Parc Nacional de Aigües Tortes y Estany de Sant Maurici

  Aigues tortes
  Nationaal Park Aigües Tortes

  Lo Closo is een ideale uitvalsbasis om te gaan wandelen in Aigües Tortes. Een rustig zijdal, letterlijk en figuurlijk naast de mainstream. En toch maar 10 minuten verwijderd van het het Nationaal Park en alle voorzieningen die je kunt vinden in de bergen.
  Aigües Tortes is een schitterend hooggebergtelandschap (1600- 3000 m) met spitse toppen, ongenaakbare blokkenvelden, hooggebergte plateaus met meanderende beken, door gletschers uitgeschuurde U-vormige dalen en de grootste concentratie bergmeren in de Pyreneeën.
  In het park is een uitgebreid net van bergwandelpaden aanwezig. Bovendien vind je er een negental bemande berghutten en in de perifere zone van het nationaal park nog eens acht.
  Je kunt hier prachtige wandelingen en huttentochten maken. Dat geldt ook voor onervaren bergwandelaars en kinderen. Een klimuitrusting heb je niet nodig en de hutten liggen op relatief geringe afstand van elkaar (3-4 uur lopen).

  Voor meer informatie kijk je in het menu rechts of ga je rechtstreeks naar de pagina's:

 • Dagtochten in nationaal park Aigües Tortes;
 • Huttentochten in nationaal park Aigües Tortes en
 • Bergtoppen van Aigües Tortes
 • Méér wandelen

  Behalve wandelingen direct vanaf ons terrein en in het Nationaal Park biedt de regio nog talloze andere mogelijkheden om te wandelen. Van in loodrechte rotsen uitgehouwen paadjes hoog boven een meer tot rustige wandelingen van bergdorp naar bergdorp. Als je daar interesse in hebt, kunnen we je nog tientallen extra mogelijkheden voorspiegelen.
  Voor je gaat wandelen is het verstandig om de belangrijkste:

 • Tips voor bergwandelen te raadplegen.
 • Berghutten reserveren en adviseren over de huttentocht die voor jouw gezelschap geschikt is, doen wij met plezier. Voor gasten van ons is dit een gratis service, voor derden berekenen we een bescheiden vergoeding.
 • Nationaal Park Aigüestortes Bus en taxi's

  Soms kan je huttentocht niet bij de auto eindigen. Soms heb je geen auto, of staat ie bij de garage, of heeft de rest van het gezin hem mee. Gelukkig kan je de hele zomer lang gebruik maken van de zogenaamde "Bus del Parc", die van Pobla de Segur via Espot en Vielha richting de vallei van Boí rijdt, om het Nationaal Park van Aigüestortes heen. Hij vertrekt echter niet om de 10 minuten, dus het is handig om rekening te houden met de tijden. Zie hieronder de tijden voor 2022. Staat je begin of eindpunt er niet op? Voor klanten regelen wij ook taxi's om je wandeling of andere activiteit toch mogelijk te maken!